• maig

    8

    2018
  • 221
  • 0
Passivhaus Edificis de consum energètic gairebé nul

Passivhaus Edificis de consum energètic gairebé nul

La Directiva Europea 2010/31/UE estableix que tots els estats membres hauran de prendre mesures perquè a partir de 2.020 tots els edificis de nova planta siguin de consum d’energia gairebé nul (2.018 en el cas d’edificis públics).

És aquí on fa la seva entrada el concepte Passivhaus, és a dir, edificis de consum energètic gairebé nul. L’estàndard Passivhaus es basa en un procediment exhaustiu en el desenvolupament del projecte i de l’execució, que donen lloc a edificacions amb una demanda energètica realment baixa.

El cost d’un edifici va molt més enllà de la seva construcció, són també la seva demanda d’energia i el manteniment durant la seva vida útil el que situen en la seva justa mesura aquest paràmetre.

La casa passiva basa el seu esforç en reduir al màxim la demanda d’energia dels edificis i el seu principal valor és el RIGOR del disseny i càlcul dels projectes i de l’execució d’obres de tal manera que es pugui garantir que els valors teòrics calculats es s’ajusten als valors reals que s’obtenen un cop construït l’edifici.

Els set principis bàsics de les cases passives són:

· Superaïllament: una bona envoltant tèrmica amb gruixos que doblen o tripliquen els usats tradicionalment al nostre país.

· Eliminació de ponts tèrmics: un correcte plantejament en el disseny permet eliminar els ponts tèrmics i minimitzar així les pèrdues d’energia.

· Control de Infiltracions: que permetin que l’edifici pugui ser calefactat mitjançant la ventilació mecànica amb recuperació de calor sense recórrer a cap altre sistema.

· Ventilació mecànica amb recuperació de calor: la peça clau de l’edifici passiu, recull la calor i el transfereix a l’aire fresc.

· * Finestres i portes d’altes prestacions: per tal de millorar els coeficients de transmissió tèrmica.

· Optimització dels guanys solars i de la calor interior. Aprofitar els guanys de calor generades per persones, electrodomèstics, il·luminació i protegir a l’estiu davant l’excés de radiació solar.

· Modelització energètica de guanys i pèrdues: mitjançant el programari específic PHPP.

En ARC Arquitectura vam dissenyar edificis eficients, de construcció sostenible que inclouen els principis bàsics de les cases passives. Si un habitatge implica pensar en present i futur, les llars eficients són una opció segura.

** Font: Conselleria d’Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Archives